Persika- och burratamackor – efter kvällsdoppet

De här varma sommarkvällarna tycks aldrig ta slut och härligt är väl det. När jag bodde i Stockholm var det nästan bara picknicks som gällde under sådana här fina kvällar, helst på någon ranglig gammal brygga eller klippa långt ute på Djurgården.

Annons

Det är något jag verkligen saknar. Jag ska se till att gå många promenader där… nu när jag är hemma. Men först ska vi äta mackor. Dom här är riktigt goda. Det är bröd från en lanthandel uppe i Ojai som ligger inklämt i bergen mellan Los Angeles och Santa Barbara. ”Country sourdough” med burrata, persika, rucola och en jättegod balsamic på granatäpple. Persika och burrata är en vinnare. Får man inte tag på burrata så går det lika bra med mozarella. Trevlig kvällsfika!

IMG_4615 IMG_4607


  • Sara Skog

    Är burrata gjort på komjölk? Och burkarna med dricka på bilden, vad är det för dricka? Ha en fin dag

    • marita

      Burrata är gjord på en mix av mozarella och grädde, det är alltså lösare och krämigare på insidan än en mozzarella. Buffalo och eller komjölk. Så gott och mild i smaken. Burkarna är bara vatten smaksatt med förska bär och örter. Tex försk rosmarin och citron, jordgubbar, basilika och lime, blåbär och apelsin osv. Gott att smaksätta så.






SENASTE NYTT FRÅN FEMINA