Fruktläder recept

Har ni testat att göra fruktläder? Fruktläder är torkad fruktpuré som breds ut på en plåt, som sedan torkas långsamt för att inte få för mycket färg. Perfekt som små munsbitar när sötsuget pockar på.

Unknown-3

Fruktläder 

4 stora, mogna persikor

1-2 msk honung 

1) Sätt ugnen på 50 grader och klä en bakplåt med plastfilm. 

2) Skär persikorna i bitar och mixa med honung till en slät kräm. 

3) Häll fruktkrämen på plåten och jämna ut fint med en kniv, spatel eller baksidan av en sked. 

4) Torka i ugnen i ca 5 timmar eller tills lädret fortfarande är halvmjukt, torrt och inte kladdigt.

Annons

Tiden kan dock variera med olika ugnar och mängden juice i frukten. 

5) Låt fruktlädret svalna helt, helst i ett par timmar för att det ev hårda ska bli mjukare igen. Skulle kanterna vara lite för hårda/krispiga ändå, fukta med en blötlagd handduk ett litet tag. Det hela är lite av ett experiment, med olika frukter och olika ugnar.

6) Klipp i bitar, stora som små och rulla ihop. Förvara i glasburk.

  • Åsa Simonsson

    Ska jag testa, men vilka fler frukter funkar detta på? Några bär?

    • marita

      Testa med jordgubbar, det finns recept på sådana också…online 🙂 Eller byt bara ut.

  • Sara Skog

    Ja, fungerar det med bär? Låter så himla gott.

    • marita

      Ja, bär går också bra. Jordgubbar kanske?






SENASTE NYTT FRÅN FEMINA