Fruktläder recept

Har ni testat att göra fruktläder? Fruktläder är torkad fruktpuré som breds ut på en plåt, som sedan torkas långsamt för att inte få för mycket färg. Perfekt som små munsbitar när sötsuget pockar på.

Unknown-3

Fruktläder 

4 stora, mogna persikor

1-2 msk honung 

1) Sätt ugnen på 50 grader och klä en bakplåt med plastfilm. 

2) Skär persikorna i bitar och mixa med honung till en slät kräm. 

3) Häll fruktkrämen på plåten och jämna ut fint med en kniv, spatel eller baksidan av en sked. 

4) Torka i ugnen i ca 5 timmar eller tills lädret fortfarande är halvmjukt, torrt och inte kladdigt. Tiden kan dock variera med olika ugnar och mängden juice i frukten. 

5) Låt fruktlädret svalna helt, helst i ett par timmar för att det ev hårda ska bli mjukare igen. Skulle kanterna vara lite för hårda/krispiga ändå, fukta med en blötlagd handduk ett litet tag. Det hela är lite av ett experiment, med olika frukter och olika ugnar.

6) Klipp i bitar, stora som små och rulla ihop. Förvara i glasburk.




Hälsokick utlottning!

Pssst! idag släpper jag en bok i Sverige. Helt galet, jag vet! Den heter ”Hälsokick” och där delar jag med mig smarriga och nyttiga smoothies, läskande juicer, elixir, goda frukostalternativ och lite gött man kan göra med kokosnötter. Här använder jag råvaror från det gröna sköna växtriket samt superfoods som ger mycket näring. Sådant som vi mår så bra av. ”Let’s make the rest of your life, the best of your life”. Det ska vara roligt och enkelt att vara nyttig, YES!

 Hälsokick! – Smoothies, juicer och snacks att må bra av (Nordstedts). Vi lottar ut 5 exemplar av boken, värde ca 170 kr/st. För att vara med och tävla läs mer här »

Halsokick_Omslag_OKFullSize

 Vi plåtade boken på platser som jag verkligen gillar och besöker så ofta jag kan.  Exempelvis på en beach i Santa Barbara och i det underbara vindistriktet på andra sidan bergen. Där kryllar det av härliga bondgårdar, grönkålsfält och urgulliga ”roadstands” med frukt och grönt. Hippie- och rawfood haket ”Topanga fresh market” fick sig också ett besök samt ett par andra hidden gems uppe i Malibus berg.

Unknown-9

I Malibu fick vi låna lilla ranch köket ute på fantastiska One Gun Ranch som är en biodynamisk farm. Ranchen ligger högt beläget bland kringelikrokvägarna ovanför beachen med en utsikt som kan få vem som helst att börja tjura… av lycka.

Unknown-8

 Foto: Susanne Kindt